Wat bieden wij

Zorgaanbod

Oriant Zorg biedt zorg in twaalf verschillende gemeentes in Twente. Op dit moment bevindt de hoofdlocatie zich in Hengelo aan de Drilscholtenstraat 30. Oriant Zorg is gevestigd in de voormalige Ontmoetingskerk. Het zorgaanbod voor volwassenen van Oriant Zorg bestaat uit:

  • Individuele begeleiding
  • Dagbesteding
  • Huishoudelijke hulp
  • Beeldzorg middels Mobilea
 

Het zorgaanbod voor de jeugd van Oriant Zorg bestaat uit:

 

  • Ambulante jeugdhulp
Individuele begeleiding

Oriant Zorg biedt individuele begeleiding aan huis, zodat ook wanneer u niet meer geheel zelfstandig bent, u in uw vertrouwde (thuis)omgeving kunt blijven wonen. Individuele begeleiding houdt in dat wij u helpen met het organiseren en structureren van de dagelijkse activiteiten. Dit kan op talloze manieren en zal  afhankelijk van de behoefte en wensen  u als cliënt, mogelijk in samenspraak met uw familielid en/of mantelzorger worden ingevuld.

Zo kunnen wij u bijvoorbeeld helpen bij de communicatie met andere hulpverleners en officiële instanties. Indien gewenst, kunnen wij u begeleiden bij het leggen van contacten met de fysiotherapeut, ergotherapeut, verpleegkundige en/of arts. Ook kunnen wij u van dienst zijn bij het regelen van administratieve zaken. Tot slot is het mogelijk om onze hulp te vragen bij het verwerken van verdriet, rouw en verschillende life-events of bij het tegengaan van gevoelens van eenzaamheid of verveling.

Dagbesteding

Voor ouderen die ondersteuning nodig hebben bij het verrichten van maatschappelijke activiteiten en het aangaan van sociale contacten organiseert Oriant Zorg activiteiten in groepsverband. Deze activiteiten hebben het doel om mensen met elkaar te verbinden en daarnaast creativiteit, zelfredzaamheid en het denkvermogen te stimuleren. De dagbesteding is tevens bedoeld om de mantelzorger te ontlasten.

 

Oriant Zorgt biedt zeer gevarieerde activiteiten aan, uiteenlopend van gezelspellen als sjoelen, rummikub en kaartspellen, tot wandelen, sportactiviteiten, excursies, praatgroepen, koken, muzikale en andere kunstzinnige activiteiten. Tijdens de dagbesteding wordt in een huiselijke sfeer gezamenlijk gegeten.

 

De dagbesteding vindt plaats in de Ontmoetingskerk te Hengelo op maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:00 uur. Als u vervoer van en naar de locatie wenst, kunnen wij daar eventueel voor zorgen indien u een Wlz-indicatie heeft.

Huishoudelijke hulp

Wordt het huishouden u te veel en  wilt u een vriendelijke hulp voor wie niets te veel is? Wij zorgen ervoor! Huishoudelijke ondersteuning kan vanuit uw gemeente of vanuit de Wlz ingekocht worden. In ieder geval wordt het een vaste hulp die er altijd voor zorgt dat het bij u thuis precies zo is, zoals u het wilt hebben.

Huishoudelijke hulp

Wordt het huishouden u te veel en  wilt u een vriendelijke hulp voor wie niets te veel is? Wij zorgen ervoor! Huishoudelijke ondersteuning kan vanuit uw gemeente of vanuit de Wlz ingekocht worden. In ieder geval wordt het een vaste hulp die er altijd voor zorgt dat het bij u thuis precies zo is, zoals u het wilt hebben.

Jeugdzorg

Oriant biedt ook jeugdzorg aan. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website voor Oriant jeugd: www.oriantjeugd.nl

Beeldzorg middels Mobilea

Beeldzorg is het verlenen van zorg op afstand met behulp van een beeldscherm via een beveiligde verbinding. Oriant zorg wil op een integrale manier kijken naar de toekomst. Door de stijgende zorgvraag, langer thuis blijven wonen, afname van beschikbare zorgmedewerkers en voornamelijk door onze leefsituatie in de Coronatijd wordt beeldzorg ingezet als aanvulling op persoonlijk contact met u.